PRIVACY POLICY & COOKIES


Wie zijn we

Travel Gift Shop (www.travelgiftshop.nl) is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Het waarborgen van de privacy van bezoekers van Travel Gift Shop is een belangrijke taak voor ons. Daarom lichten we hieronder toe welke informatie we verzamelen en hoe we deze informatie gebruiken. De verwerking van de gegevens gebeurt in overeenstemming met de eisen uit de Algemene Verordering Gegevensbescherming.

Contactgegevens:
Chantal Schram
Mail: info@travelgiftshop.nl
KVK-nummer: 65497562


Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:
– Voornaam
– E-mailadres
– Locatiegegevens

Dit doen we puur voor de volgende redenen:
– Travel Gift Shop analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en de content af te stemmen op jouw voorkeuren.
– Verzenden van de nieuwsbrief
– Reacties te kunnen plaatsen onder artikelen
– Te kunnen reageren op ontvangen emails

Travel Gift Shop bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

Categorie Voornaam Emailadres Locatiegegevens Bewaartermijn Doel
Analyse gedrag Nee Nee Ja 2 jaar Verbeteren website en content
Verzenden nieuwsbrief Nee Ja Nee Onbepaalde tijd Om te kunnen zorgen dat je onze nieuwsbrief ontvangt
Plaatsen reactie Ja, maar alleen na jouw toestemming Ja, maar alleen na jouw toestemming Nee Onbepaalde tijd Om je te kunnen bereiken in het geval een winactie
Reageren emails Ja Ja Nee Onbepaalde tijd Om je te kunnen bereiken indien je ons een email stuurt

Bezoekers jonger dan 16 jaar
Onze website heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@travelgiftshop.nl, dan verwijderen wij deze informatie.


Cookies

Travel Gift Shop gebruikt twee verschillende soort cookies: functionele en analytische. Dit om de website optimaal te laten functioneren. Het plaatsen van deze cookies gebeurt in overeenstemming met de eisen uit de Algemene Verordering Gegevensbescherming.

Functionele cookies

Functionele cookies zorgen ervoor dat de website bruikbaar is en dat de basisfuncties, zoals paginanavigatie, werken. De website kan niet functioneren zonder deze cookies. Onderstaand vind je een overzicht van de functionele cookies op deze website:

Naam cookie Provider Bewaartermijn Type Doel
PHPSESSIEID Travel Gift Shop Sessie HTTP Cookie Deze cookie creëert een unieke sessie voor jouw device en behoudt de gebruikerssessiestatus voor alle pagina-aanvragen. Er wordt hierbij geen persoonlijke informatie opgeslagen.

Analytische cookies

Naast puur functionele cookies, maken we ook gebruik van analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Dat is een gebruikelijke manier van werken voor websites, omdat het informatie oplevert die bijdraagt aan de kwaliteit van de gebruikerservaring. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. De informatie die we via deze cookies registreren, bestaat onder andere uit het type browser en de bezochte pagina’s. Tevens monitoren we waar bezoekers de website voor het eerst bezoeken en vanaf welke pagina ze vertrekken. Deze informatie wordt anoniem verzameld en is niet gekoppeld aan persoonlijke informatie. Dat is een gebruikelijke manier van werken voor websites, omdat het informatie oplevert die bijdraagt aan de kwaliteit van de gebruikerservaring.
De informatie die we via deze cookies registreren, bestaat onder andere uit het type browser en de bezochte pagina’s. Daarnaast monitoren we waar bezoekers de website voor het eerst bezoeken en vanaf welke pagina ze vertrekken. Deze informatie wordt anoniem verzameld en is niet gekoppeld aan persoonlijke informatie.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. De Google Analytics cookies die door Travel Gift Shop worden geplaatst, voldoen aan de Algemene Verordering Gegevensbescherming:

  • Er is een verwerkersovereenkomst afgesloten.
  • De gegevens worden anoniem verwerkt en zijn dus niet terug te voeren op het individu. IP-adressen worden hiervoor geanonimiseerd.
  • ‘Gegevens delen’ is uitgeschakeld. Dit betekent dat er geen statistieken met Google worden gedeeld en dat de volgende opties allemaal staan uitgeschakeld:
  • Producten en Services van Google
  • Benchmarking: verzamelde en anonieme gegevens delen met Google en derden
  • Technische ondersteuning
  • Accountspecialisten van Google
  • Gegevensdeling
  • User ID
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van andere Google diensten in combinatie met Google Analytics cookies.

Onderstaand vind je een overzicht van de analytische cookies op deze website:

Naam cookie Provider Bewaartermijn Type Doel
_ga Travel Gift Shop & Google Analytics 2 jaar HTTP Cookie Deze cookie registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe een bezoeker de website gebruikt.
_gat Travel Gift Shop & Google Analytics 1 minuut HTTP Cookie Deze cookie wordt door Google Analytics gebruikt om verzoeksnelheid te vertragen.
_gid Travel Gift Shop & Google Analytics 24 uur HTTP Cookie Deze cookie registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe een bezoeker de website gebruikt.

Delen van persoonsgegevens met derden

Travel Gift Shop deelt jouw persoonsgegevens met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die je gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens.

Travel Gift Shop vertrekt in alle andere gevallen in principe nooit gegevens aan derden.


Hoe we jouw data beveiligen

Om jouw gegevens te beveiligen en te zorgen dat deze niet in verkeerde handen vallen, hebben we de volgende maatregelen getroffen:

  • SSL-certificaat op deze website
  • Twee-factor authenticatie om in te loggen op deze website
  • Twee-factor authenticatie om in te loggen in onze email

Externe links

Op Travel Gift Shop zijn links naar andere websites te vinden. We proberen altijd naar kwalitatieve websites te linken, waarvan we denken dat de inhoud accuraat is. Voor meer informatie over de privacy policy van deze derde partijen, kun je terecht op de websites van deze respectievelijke partijen. Reisdoc.nl kan geen invloed uitoefenen op deze cookies en de privacy policy van derden. Eventueel geplaatste cookies via externe links vallen buiten het bereik van de privacy policy van Travel Gift Shop.


Verzoek tot inzage, correctie of verwijdering

Jij hebt als bezoeker recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen indien dat van toepassing is. Denk hierbij aan een reactie die je verwijderd wil hebben bij een artikel. Stuur hiervoor een verzoek naar info@travelgiftshop.nl. We zullen zo snel mogelijk op je verzoek reageren.


Vragen of opmerkingen over deze privacy policy

Als je meer informatie wilt ontvangen of vragen hebt over het privacy beleid van Travel Gift Shop, kun je ons benaderen via info@travelgiftshop.nl. Travel Gift Shop is onderdeel van Chantal Schram Communicatie en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 65497562. Mocht je klachten hebben over de verwerkingen van je gegevens, kun je deze indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.